Νέα & MME

Διεθνές συνέδριο EuroMed 2022, ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός, Κύπρος 7-11 Νοεμβρίου 2022: αφιερωμένο στην Τεκμηρίωση, τη Διατήρηση και την Προστασία της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ShareThis
Δημοσίευση: 24-07-2022 15:14 | Προβολές: 566
Έναρξη: 24-07-2022 |Λήξη: 12-11-2022
[Έληξε]
image

Η 9η Ευρωπαϊκή-Μεσογειακή Διάσκεψη (EuroMed-2022) συνδιοργανώνεται από την UNESCO και τις Έδρες ERA της ΕΕ για την ψηφιακή Πολιτιστική κληρονομιά. Συγκεντρώνει διεπιστημονικούς ερευνητές, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, επαγγελματίες, υπότροφους, επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους για να εξερευνήσουν μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αφορούν την Πολιτιστική Κληρονομιά σήμερα. Ειδικότερα, ο κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να επικεντρωθεί στη διεπιστημονική έρευνα για την υλική και άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής για την προστασία, αποκατάσταση, διατήρηση, μαζική ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και παρουσίαση του περιεχομένου της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση προορίζεται να καλύψει θέματα έρευνας έτοιμα προς εκμετάλλευση, αποδεικνύοντας την αποδοχή νέων βιώσιμων προσεγγίσεων και νέων τεχνολογιών από την κοινότητα των χρηστών, τους ιδιοκτήτες, τους διαχειριστές και τους συντηρητές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Όσοι επιθυμούν  να συμμετάσχουν στο συνέδριο EUROMED 2022 καλούνται να υποβάλουν εργασίες σχετικά με πρωτότυπα έργα που αφορούν τα ακόλουθα θέματα και ερευνητικά θέματα: ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ, ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, σχετικά με τα θέματα βρίσκονται στην Πρόσκληση για Συμμετοχή.

Σημαντικές Ημερομηνίες:        https://euromed2022.eu/important-dates/

Υποβολή Εργασιών:

Η υποβολή των εργασιών για το Συνέδριο γίνεται ηλεκτρονικά  μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου υποβολής που διατίθεται στη διεύθυνση https://euromed2022.eu/paper-submission/ . Το συνέδριο δέχεται μόνο πρωτότυπες, αδημοσίευτες εργασίες γραμμένες στα αγγλικά, οι οποίες θα υποβληθούν σε ειδική επιστημονική επιτροπή ( blind-reviewed) και θα δημοσιευτούν  από το διάσημο SPRINGER-NATURE στο LNCS.

Ζητούνται δύο είδη συνεισφορών:

  1. Ερευνητικές εργασίες PROJECT:

Οι εργασίες αυτές  θα παρουσιάζουν νέες καινοτόμες ερευνητικές εξελίξεις και αποτελέσματα. Θα έχουν πλήρη προφορική παρουσίαση και θα δημοσιευθούν σε τόμο πρακτικών υψηλής ποιότητας. Κάθε υποβληθείσα εργασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 12 σελίδες συνολικά.

  1.  ΣΥΝΤΟΜΕΣ εργασίες / Αφίσες ( SHORT PAPERS) :

Οι εργασίες αυτές θα  παρουσιάζουν προκαταρκτικές ιδέες και εργασίες σε εξέλιξη. Αυτές οι εργασίες θα έχουν σύντομη προφορική παρουσίαση και θα είναι επίσης διαθέσιμες ως αφίσες καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης διαδικτυακά. Κάθε σύντομη εργασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 8 σελίδες συνολικά.

 

9ο Διεθνές Συνέδριο EuroMed 2022

 Το συνέδριο διοργανώνεται από το  Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς  του ΤΕΠΑΚ, την Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά και την Έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά, σε συνεργασία με την ΟΥΝΕΣΚΟ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ομάδα εμπειρογνωμόνων των κρατών μελών της ΕΕ για την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά , το ICOMOS (www.icomos.org), την ψηφιακή βιβλιοθήκη της ΕΕ Europeana (www.europeana.eu) , και τέλος από τους επιστημονικούς Φορείς της Ελλάδας που διοργανώνουν κάθε δύο χρόνια τα Πανελλήνια Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  και Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ") Η Έδρα UNESCO για της Απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των σχετικών με την Πολιτιστική Κληρονομιά Δραστηριοτήτων του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχει και υποστηρίζει ενεργά το συνέδριο.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας