Σχετικά

Οι Έδρες της UNESCO και τα δίκτυα Εδρών UNITWIN (Αδελφοποίηση και Δικτύωση Πανεπιστημίων της UNESCO) βοηθούν τα κράτη μέλη της UNESCO να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Goals (SDGs)) τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι Έδρες UNESCO και τα προγράμματα UNITWIN ευθυγραμμίζονται με τους SDG's στην ερευνητική και διδακτική τους ατζέντα ή ακόμη και οι SDG's αποτελούν πλέον σε πολλές περιπτώσεις τον πυρήνα του έργου τους.

 

Από την εφαρμογή τους το 2015, οι SDG's έχουν θέσει μια πρόκληση σε πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (HE) που φιλοξενούν Έδρες της UNESCO και Δίκτυα UNITWIN. Αυτή η «πρόκληση» οδήγησε πολλά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης να επανεξετάσουν τις δηλώσεις αποστολής τους και να (επαν)εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην αντιμετώπιση κρίσιμων παγκόσμιων προκλήσεων - όχι μόνο στις χώρες καταγωγής/έδρας τους αλλά και παγκοσμίως. Πέρα ​​από τις δραστηριότητες των εδρών της UNESCO και των Δικτύων UNITWIN, πολλά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης έχουν επικεντρώσει εκ νέου τις δραστηριότητές τους προς την προώθηση ενός ζωντανού και ενεργού δικτύου δραστηριοτήτων συμβάλλοντας στην πολύ σημαντική ατζέντα των SDG's.

 

Ως ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα της UNESCO, οι Έδρες της UNESCO και τα Δίκτυα UNITWIN διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και δικτύωσης για την ενίσχυση του δυναμικού των κρατών μελών μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και του συντονισμού των δράσεων. Οι Έδρες της UNESCO και τα Δίκτυα UNITWIN δραστηριοποιούμενα σε ευρύτατο φάσμα πεδίων όπως των κοινωνικών και υγειονομικών προκλήσεων ή της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, συνεισφέρουν στην προώθηση και στην εξασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης και συμβάλουν αποφασιστικά στην εκπλήρωση των περισσότερων από τους δέκα επτά Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των ΗΕ (SDG's) συνδιαμορφώνοντας κυβερνητικές πολιτικές.

 

 • Η Έδρα
  Η «Έδρα UNESCO για τις απειλές για την πολιτιστική κληρονομιά και τις σχετικές με την πολιτιστική κληρονομιά δραστηριότητες» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, είναι αφοσιωμένη στην προώθηση του διαλόγου και της κατανόησης σχετικά με τη διατήρηση και τη σημασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των πλέον πιεστικών προκλήσεων για την πολιτιστική μας κληρονομιά σήμερα.
 • Η Ομάδα
  Ένας κατάλογος των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιστημονικής Επιτροπής και της Επιτροπής Υποστήριξης της Έδρας UNESCO, προερχόμενα από ιδρύματα και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε βιογραφικά στοιχεία τους μέσω των συνδέσμων στα ονόματα.
 • Συνεργασίες
 • Πρακτική Άσκηση & Εργασία
 • UNITWIN
 • Η UNESCO στην Ελλάδα
  Η Ελλάδα είναι μέλος της UΝESCO από τις 6 Νοεμβρίου 1946. Διαθετει 18 τόπους καταχωρημένους στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (World Heritage Sites) και 14 Έδρες σε Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα. 
 • Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης - SDGs
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τετάρτη 24-04-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας