Ο Δρ. Χρ. Τσιρογιάννης και η Ομάδα Εργασίας για την Παράνομη Διακίνηση Αρχαιοτήτων της Έδρας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην εφημερίδα GUARDIAN
Δημοσίευση: 26-08-2023 12:34 | Προβολές: 990
... Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ειδικός στον εντοπισμό κλεμμένων αρχαιοτήτων, είπε ότι υποψιάζεται ότι το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει διευκρινίσει πόσα αντικείμενα έλειπαν ή πώς τα χαρακτηριστικά τους επειδή είτε είχε ελλιπή είτε καθόλου αρχεία για ορισμένα από τα αντικείμενα.
Ο Τσιρογιάννης, επικεφαλής της έρευνας για την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων στην έδρα της Unesco για τις απειλές κατά της (...)
Η Αν. Καθηγήτρια κα Έλενα Αβραμίδου στον πρώτο παγκόσμιο Συνέδριο Σινολόγων
Δημοσίευση: 31-07-2023 01:21 | Προβολές: 3047
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Έλενα Αβραμίδου, Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης στην Κίνα, Μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής της Έδρας της UNESCO για Απειλές στην Πολιτιστική Κληρονομιά - TCHER στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συμμετείχε στον Τρίτο Διάλογο στις Ανταλλαγές και Αμοιβαία Μάθηση μεταξύ Πολιτισμών» και το «Πρώτο (...)
Ορισμός του Διευθυντή της Έδρας UNESCO ως εκπρόσωπος του Ιονίου Πανεπιστημίου στα θέματα της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας στο πλαίσιο της UNESCO World Heritage List
Δημοσίευση: 06-07-2023 00:07 | Προβολές: 898
Ο διευθυντής της Έδρας UNESCO για τις Απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Καθηγητής Σταύρος Κάτσιος ορίστηκε με απόφαση του Πρύτανη ως εκπρόσωπος του Ιονίου Πανεπιστημίου για θέματα που αφορούν στις ιστορικές πόλεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο (World Heritage List) της UNESCO» και στο πλαίσιο της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας.
Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, στο (...)
World Heritage Watch Report 2023 - Η Ελένη Μεθοδίου γράφει για τις απειλές που απειλούν την ύπαρξη της Αγίας Σοφίας
Δημοσίευση: 05-07-2023 02:27 | Προβολές: 811
Η απόφαση των τουρκικών αρχών το 2020 να μετατρέψουν την Αγία Σοφία και το Μοναστήρι του Χριστού στη Χώρα της Κωνσταντινούπολης σε τζαμιά είχαν αντίκτυπο στην αξιοπιστία της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τουλάχιστον έναν από τους πέντε στρατηγικούς της στόχους (αξιοπιστία, διατήρηση, ανάπτυξη ικανοτήτων, επικοινωνία, κοινότητες) ... περισσότερα>>
Επισκέπτρια ερευνήτρια από την Chinese National Academy of Arts στην Έδρα UNESCO και στο ΜΑΤΚ
Δημοσίευση: 04-07-2023 21:22 | Προβολές: 1007
H Έδρα UNESCO για τις Απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το Εργαστήριο GEOLab είχε την τιμή να έχει την κυρία Wang Rei από την Chinese National Academy of Arts ως επισκέπτρια ερευνήτρια και διδάσκουσα σε θέματα Τέχνης. Η έλευσή της διάρκειας ένος ετους έγινε δυνατή μέσω υποτροφίας από το China Scholarship Council και αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία παρουσίας (...)
Παρουσίαση βιβλίου "Hellenic Statecraft and the Geopolitics of Difference" των Ά. Παπαδόπουλου και Τ. Πετρίδη
Δημοσίευση: 09-05-2023 02:12 | Προβολές: 868
H Έδρα UNESCO του Ιονίου Πανεπιστημίου, το GEOLab του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου οργάνωσαν την Τετάρτη 3-5-23 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιωάννου Θεοτόκη 72) στις 19.00 την παρουσίαση του βιβλίου των Άλεξ Παπαδόπουλου και Τριαντάφυλλλου Πετρίδη
Hellenic Statecraft and the (...)
Webinar του Καθηγητή Αλέξη Παπαδόπουλου (DePaulU, Chicago): “Vincentian Praxis in French State Formation From “Nantes” to the Peace of Utrecht (1598-1715)”
Δημοσίευση: 06-04-2023 09:23 | Προβολές: 4214
Το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών και η Strategy International σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO “Για τις απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των σχετικών με αυτήνδραστηριοτήτων” και το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλούν στη δημόσια τηλεδιάλεξη του Καθηγητή Αλέξη Παπαδόπουλου με θέμα: “Vincentian Praxis in French State Formation (...)
Threats Briefing Quarterly - το πρώτο τεύχος του διεθνούς ενημερωτικού δελτίου για τος Απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Δημοσίευση: 02-04-2023 01:11 | Προβολές: 2597
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για το 2023, η Έδρα για τις Απειλές για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τις σχετικές με την Πολιτιστική Κληρονομιά δραστηριότητες, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ξεκινά μια διεθνή τριμηνιαία διαδικτυακή έκδοση με τίτλο «TΗREATS Briefing» που στοχεύει μεταξύ άλλων στην ευαισθητοποίηση για τις σημερινές και μελλοντικές παγκόσμιες απειλές για την Πολιτιστική Κληρονομιά και (...)
To SAR Greece στην 102η Σύνοδο Πρυτάνεων
Δημοσίευση: 24-03-2023 10:31 | Προβολές: 2129
Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Τμήματος SAR Καθ. Σταύρος Κάτσιος (IU), Καθ. Νίκος Ναγκόπουλος (UA) και Καθ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (ΑΠΘ) συμμετείχαν στις 22 Μαρτίου 2023 σε ειδική συνεδρία της εξαμηνιαίας Πρυτάνειας των Ελληνικών Πανεπιστημίων - που πραγματοποιήθηκε στο Κέρκυρα, που φιλοξενείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η SAR Greece παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση και τις προκλήσεις που (...)
Υβριδικό Workshop "Απειλές για την Πολιτιστική Κληρονομιά: Νομοθετικές και δεοντολογικές προσεγγίσεις και αντιφάσεις"
Δημοσίευση: 01-03-2023 20:48 | Προβολές: 5460
Σημαντική Ημερομηνία: 15-03-2023
[Έληξε]
Το Workshop με θέμα "Απειλές στην Πολιτιστική Κληρονομιά: κανονιστικές και ηθικές προσεγγίσεις και αντιφάσεις" έλαβε χώρα την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, 18:00-20:30 μέσω Zoom. Απευθύνθηκε μεταξύ άλλων σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές καθώς και στα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Ι.Π. με ταυτόχρονη διερμηνεία Αγγλικά-Ελληνικά.
Συμμετοχή της Έδρας UNESCO TCHER στη Περιφερειακή (Ευρώπης και Β. Αμερικής) Διαβούλευση για το μελλοντικό πλαίσιο της UNESCO για την παιδεία στην τέχνη και τον πολιτισμό
Δημοσίευση: 12-02-2023 00:25 | Προβολές: 657
Από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Φεβρουάριο του 2023, η UNESCO διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών περιφερειακών διαβουλεύσεων. Κάθε διαβούλευση φιλοξενείται από ένα κράτος μέλος της περιοχής, σύμφωνα με τις εκλογικές ομάδες της UNESCO. Οι διαβουλεύσεις παρέχουν μια πλατφόρμα για την ανάδειξη διαφοροποιημένων και πλαισιωμένων προοπτικών των περιφερειακών ανησυχιών και προτεραιοτήτων στον (...)