Συνέδρια Εργαστήρια Σεμινάρια

Τα συνέδρια και τα Εργαστήρια (Workshops) αναρτώνται σε χρονολογική σειρά με πρώτο το πλέον πρόσφατο

 

 ______________________________________________________________________________________________________________

Συμμετοχή της Έδρας UNESCO του ΙΠ στον Εορτασμό/Συνέδριο της 30ης επετείου του προγράμματος Εδρών UNITWIN/UNESCO Chairs

Η UNESCO διοργάνωσε τον εορτασμό της 30ης επετείου του προγράμματος Εδρών UNITWIN/UNESCO Chairs. Αυτό το επετειακό συνέδριο γιόρτασε τα επιτεύγματα των τελευταίων τριών δεκαετιών και προώθησε τον γνήσιο διεπιστημονικό διάλογο και τη διατομεακή κινητοποίηση που απαιτείται για την αντιμετώπιση πολύπλοκων προκλήσεων που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Αφιερωμένη στο θέμα «Μετασχηματίζοντας τη γνώση για δίκαιο και βιώσιμο μέλλον», η διήμερη εκδήλωση βασίστηκε στο πνεύμα της επιστημονικής, ηθικής, πνευματικής και ακαδημαϊκής αλληλεγγύης.

Το συνέδριο ήταν επίσης μια ευκαιρία για δικτύωση για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών και με τα τομεακά προγράμματα της UNESCO. Περιλάμβανε ειδικές συνεδρίες που βασίζονται σε θεματικές ομάδες, δίνοντας πολλαπλές ευκαιρίες σε Πρόεδρους, Δίκτυα, ειδικούς της UNESCO και άλλους συμμετέχοντες, να ανταλλάξουν και να ξεκινήσουν νέες συνεργασίες.

Κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου των Εδρών UNITWIN/UNESCO για τον εορτασμό των 30 χρόνων ύπαρξης, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, από τις 3 έως τις 4 Νοεμβρίου 2022, η Έδρα της UNESCO για τις απειλές κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς έλαβε μέρος κατόπιν πρόσκλησης στον διευθυντή της Έδρας καθηγητή Σταύρο Κάτσιο και συνεισέφερε σε μια παράλληλη εκδήλωση και σε δύο κατ' ιδίαν συναντήσεις εργασίας:
α) στη θεματική συνεδρία «Επανεξετάζοντας τη Διεπιστημονική Συνεργασία για τον Πολιτισμό σε Έκτακτες Περιστάσεις» (3 Νοεμβρίου 2022)
β) σε μια άτυπη αυτοπροσώπως συνάντηση που φιλοξενείται από το Περιφερειακό Γραφείο Επιστήμης και Πολιτισμού της UNESCO στην Ευρώπη για τη δημιουργία ενός περιφερειακού δικτύου UNESCO Chairs για τη Μεσόγειο (3 Νοεμβρίου 2022) και
γ) σε μια άτυπη προσωπική συνάντηση που φιλοξενείται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Έκτακτης Ανάγκης της UNESCO με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (4 Νοεμβρίου 2022).


7th Συνέδριο UNESCO UNITWIN 2022: Παγκόσμια Κληρονομιά και Επινοητικότητα στον Τουρισμό

SLOVENIA, PORTOROŽ – PORTOROSE, 15–20 MΑΙΟΥ, 2022

Πρόσφατα, τόσο ο τουρισμός όσο και οι τοποθεσίες Παγκόσμιας Κληρονομιάς γνώρισαν δραματικές αλλαγές στις περιβαλλοντικές, τεχνολογικές, οικονομικές και κοινωνικές τους συνθήκες. Αυτές οι νέες προκλήσεις απαιτούν νέες προοπτικές, νέες στρατηγικές και νέες λύσεις για πιο ανθεκτικό και βιώσιμο τουρισμό σε τοποθεσίες Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το συνέδριο περιελάμβανε ακαδημαϊκές εργασίες καθώς και μια σειρά από επιλεγμένες συζητήσεις σε πάνελ, διδακτορικά εργαστήρια και διαδικτυακές δορυφορικές εκδηλώσεις για επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με τα 3 κύρια θέματα:

- Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς σε έναν κόσμο που αλλάζει

- Καινοτομία στον Τουρισμό

- Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ο ιστότοπος του συνεδρίου: unitwin2022.turistica.si 


Hμερίδα «Πολιτιστική κληρονομιά, πρόσφυγες και πολιτιστικοί οργανισμοί: δράσεις και κίνδυνοι»

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

H Έδρα UNESCO για «τις Απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των Σχετικών με την Πολιτιστική Κληρονομιά Δραστηριοτήτων» και το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, και ώρα 6-8 μμ στο Αμφιθέατρο ΙΙ, του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε ημερίδα με τίτλο «Πολιτιστική κληρονομιά, πρόσφυγες και πολιτιστικοί οργανισμοί: δράσεις και κίνδυνοι», με συντονίστρια την κ. Δάφνη Κυριάκη-Μάνεση, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Συμμετείχαν οι εξής ομιλητές:

Στ. Κάτσιος «Οι πολυσχιδείς απειλές κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς και ο ρόλος της UNESCO στην αντιμετώπιση τους»

Κ. Χαΐνογλου «Η ευαλωτότητα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σε περίοδο πολέμου»

Μ. Κανελλοπούλου-Μπότη «Πρόσφυγες και πολιτιστική κληρονομιά: δράσεις ενσωμάτωσης από πολιτιστικούς οργανισμούς»

Ι. Νισυρίου «Η βιβλιοθήκη We Need Books για πρόσφυγες στην Αθήνα και η ιστορία της»

Παρέμβαση ο B. Χειμαριός «Ο ρόλος των βιβλιοθηκών στο προσφυγικό ζήτημα»

Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Ενημέρωση: 28-03-2023
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας